کد خبر: 1376647
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶

رفع کاستی ‏های تربیت قرآنی فرزندان، نیازمند برنامه ‏ریزی مدون است

گروه فعالیت ‏های قرآنی: مدیر مؤسسه قرآنی تندیس ظهور انزلی با بیان اینکه تربیت فرزندان بر اساس مفاهیم قرآنی باید به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود، گفت: کاستی ‏های موجود در تربیت قرآنی فرزندان باید با برنامه‏ ریزی‏ های دقیق و مدون جبران شود.

خدیجه بحری، مدیر مؤسسه قرآنی تندیس ظهور شهرستان بندرانزلی در گفت ‏وگو با خبرگزاری بین ‏المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، در خصوص این مؤسسه قرآنی اظهار کرد: مؤسسه قرآنی تندیس ظهور از سال 87 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده و دارای مجوز رسمی فعالیت از سازمان تبلیغات اسلامی است.

وی با بیان اینکه این موسسه قرآنی در مسابقات چند سال اخیر حائز رتبه های خوبی بوده است، افزود: دوره ‏های آموزشی روخوانی، روانخوانی، تجوید(مقدماتی و تکمیلی)، تربیت معلم، ترجمه و مفاهیم قرآن در مؤسسه تندیس ظهور برگزار می ‏شوند.

مدیر مؤسسه قرآنی تندیس ظهور بندرانزلی در نقش تربیت قرآنی در کاهش آسیب‏ های اجتماعی تصریح کرد: تربیت بر اساس اصول قرآنی می ‏تواند از آسیب ‏های اجتماعی جلوگیری کند و خانواده به عنوان رکن و عامل اصلی در این زمینه است و می ‏تواند با تربیت و راهنمایی درست فرزندان در ایبن زمینه موفق عمل کند.

هدف از تربیت قرآنی فرزندان

بحری در خصوص هدف از تربیت قرآنی در روایات و احادیث اسلامی عنوان کرد: در قرآن مجید تربیت قرآنی به صورت دقیق و کامل تشریح شده است و اسلام هم از نظر ارائه الگوها و روش ‌ها و تبیین دقیق نوع ارتباطات و فعالیت ‌های انسانی راه بشر را به سوی هدف‌ های متعالی هموارتر ساخته است.

وی در ادامه گفت: بهترین روش تربیت که مبتنی بر شناخت حقیقت انسان و همه نیازهای روحی و روانی اوست‌، راه وحی و تربیت بر اساس قرآن کریم است، قرآن آیین خود را بهترین آیین تربیت برای کل بشر معرفی کرده و می‌فرماید: «این قرآن‌، به راهی که استوارترین راه هاست‌، هدایت می ‌کند».

مدیر مؤسسه قرآنی تندیس ظهور روش محبت‌ را یکی از ارکان تربیت قرآنی فرزندان دانست و ادامه داد: بی ‌گمان این روش در اصلاح و تربیت همه انسان‌ ها به خصوص کودکان‌، نقشی عظیم و کارساز دارد که خداوند متعال‌، پیامبر گرامیش‌ را به روش محبت آراسته کرده و تعبیر قرآن کریم نیز از کودکان به بخشش‌ و هدیه تعبیری محبت‌آمیز است.

قرآن کریم کتاب موعظه الهی

بحری روش موعظه‌ را از جمله روش‌ هایی دانست که خداوند متعال برای تربیت همه انسان ‌ها بدان سفارش کرده و می‌ فرماید: «با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما»، لذا موعظه نیکو، موعظه ‌ای است که از جان پاک واعظ به روشی نیکو، برای اصلاح و هدایت بهره گرفته شود و خود قرآن کریم نیز، کتاب موعظه الهی است.

وی در خصوص راهکار اساسی برای تربیت فرزندان یادآور شد: بهترین راهکار اساسی که اسلام به تشنگان تربیت معرفی می ‏کند تربیت عملی است یعنی این که ما با عمل و رفتار خود دیگران و اعضای خانواده را تربیت کنیم هر چند این شاخصه یک شاخصه کلی است ولی یک راه اساسی و ارزشمند به حساب می‏ آید.

مدیر مؤسسه قرآنی تندیس ظهور در ادامه عنوان کرد: تربیت فرزندان یکی از وظایف مهم و اساسی است که در اسلام و شریعت بر روی آن تاکید فراوان شده به طوری که کوتاهی در این خصوص باعث خسران بزرگ که همان خسارت در دنیا و آخرت و همچنین موجبات خشم الهی می‏ شود.

بحری با اشاره به اهمیت آموزش مفاهیم دینی و قرآنی در بین دانش ‏آموزان ابراز کرد: برگزاری مسابقات قرآنی در بخش‏ ها و مقاطع مختلف تحصیلی از جمله برنامه ‏های مهم در این زمینه است که می‏ تواند راه‏گشا باشد.

وی با بیان اینکه تربیت فرزندان بر اساس مفاهیم قرآنی باید به عنوان یک فرهنگ در جامعه و بین تمام اعضای خانواده نهادینه شود، یادآور شد: کاستی ‏های موجود در تربیت قرآنی فرزندان باید با برنامه ‏ریزی ‏های دقیق و مدون جبران شود.

مدیر مؤسسه قرآنی تندیس ظهور با بیان اینکه بهترین نوع تعلیم، تربیت قرآنی است، خاطرنشان کرد: اگر والدین برای تربیت فرزندان خود از این منبع نور قرآن بیشتر استفاده کنند مطمئناً جامعه ما سالم ‏تر خواهد شد.

captcha